Máte rádi dobré jídlo? No kdy by neměl, ale každý si pod dobrým jídlem představujeme něco jiného. Dobré jídlo neznamená jen nějakou slavnostní příležitost, kdy se sejde celá rodina ke slavnostně prostřenému stolu a většinou maminka servíruje každému jeho oblíbené jídlo. Udělat si dobré jídlo můžeme kdykoliv, a právě tím z obyčejného dne uděláme den slavnostní.
Jsme v České republice, takže jedním z klasických dobrých jídel je svíčková omáčka s hovězím masem. Ale co určitě nevíte, pokud nejste z Opavska a okolí, že právě v tomto kraji se svíčková omáčka podává s kyselým zelím. Je to dokonce tak slavnostní jídlo, že se podává často jako svatební oběd. Nevěříte? Zajeďte si do kraje, kterému se říká Prajzsko, což je okolí Hlučína a dejte si v restauraci svíčkovou, dostanete k ní i kysané zelí.
Dobré jídlo, kterým si můžete zpříjemnit letní sobotu je grilované maso na rožni venku na zahradě. Tady se budou rádi angažovat převážně muži, kteří grilování a popíjení piva přímo milují. Pořídíte-li jim k tomu koženou zástěru na grilování, budou grilovat každý týden. Pokud chcete vyzkoušet na grilu něco nového, vyzkoušejte nejrůznější zeleninu. Nemusíte být vegetarián, ale takový grilovaný lilek, žampióny nebo paprika určitě stojí za zkoušku.
Každý máme své oblíbené jídlo, ale to neznamená, že bychom neměli dát šanci něčemu novému. Českou kuchyni známe dobře, ale co když vyrazíme za hranice? Máte odvahu zkoušet neznámá jídla nebo hledáte na jídelníčku kuřecí řízek a brambory či hranolky se slovy, že na tom se nedá nic zkazit? Děláte chybu. Jste-li v zemi, kde mají moře, je jedinečnou příležitostí, která se vám v České republice jen tak nevyskytne, ochutnat čerstvě vylovenou mořskou rybu. A nejen ryby, jakékoliv mořské plody.
Každý máme mlsný jazýček a nikdy bychom neměli být líní si udělat něco hodně dobrého.